Pożegnanie Lata z KUCYKIEM 2013

W dniu 1 września 2013r. na terenie Zespołu Szkół w Pstrągowej, odbył się piknik rodzinny „Pożegnanie Lata z KUCYKIEM”, który przygotowaliśmy dzięki środkom przekazanym przez Fundusz Inicjatyw Obywatelskich. Impreza plenerowa miała na celu minimalizację wykluczenia społecznego przez zintegrowanie osób niepełnosprawnych i ich rodzin oraz społeczności regionalnej. Impreza integracyjna została zorganizowana tak, aby mogły w niej uczestniczyć zarówno osoby niepełnosprawne i ich rodziny jak i dzieci i młodzież pełnosprawna.

Każdy uczestnik bez względu na wiek, płeć czy stopień sprawności mógł znaleźć wśród licznych atrakcji coś dla siebie. Uczestnicy imprezy integracyjnej mieli możliwość sprawdzenia się w rozmaitych konkurencjach sportowych i artystycznych.

Podczas pikniku dzieci mogły uczestniczyć w grach, zabawach, i zawodach przygotowanych specjalnie dla nich. Do dyspozycji dzieci były różne atrakcje, takie jak: suchy basen z piłkami, zjeżdżalnia, chusta animacyjna, malowanie twarzy czy klaun, który porywał dzieci do zabawy i umilał pobyt na pikniku.

Dodatkowymi atrakcjami był przejazd bryczką lub na koniu, przejażdżka repliką samochodu z 1937roku, swoje kłady udostępnili nam ratownicy, którzy również przygotowali pokaz udzielania pierwszej pomocy, a przyjaciele i znajomi rodziców naszych podopiecznych udostępnili swoje motocykle, na których można było się przejechać.
Dla uprzyjemnienia zagrał zespół muzyczny oraz odbył się pokaz taneczny zespołów dziecięcych.

Galeria zdjęć ->